|
De diva's van Gaia |
L'ensemble vocal Gaia Official Coming-out! Ons
vrouwenensemble Gaia gaf woensdag haar eerste festival-concert in Milhac, een
schitterend vestingsdorpje dat ergens in de rimboe op een rots geplakt zit. Vol
in middeleeuws tenu want het oog wil ook wat. Nu de adrenaline zien kwijt te
raken. Dat doen we onder meer met lekker eten.Vandaag een licht, snel, makkelijk en gezond recept. Wil je nog iets over Gaia zien, klik dan hier.
Voorgerecht, vier
personen:
- Vier gekookte
bietjes
- Twee avocados
- Stevige sla
- Mosterd
- Notenolie en
olijfolie
- Balsamico-azijn
- Paprikapoeder,
peper en zout
- Geschaafde amandelen
- Vier bordjes
|
Bij mij mislukken die gewaaierde bietjes altijd. Cuisine sauvage. |
Leg op elk bord wat
sla-blaadjes als ondergrond. Snij de bieten in flinterdunne plakjes en drapeer
ze kunstig op de sla. Tip: zorg bij het snijden dat alle plakjes mooi bij
elkaar blijven, pak ze in één keer op en vouw ze als een waaier uit op het
bord. Klop een vinaigrette van notenolie, azijn, mosterd, peper en zout. Lepel
de vinaigrette over de bietjes. Prak de avocados fijn, roer er wat olijfolie,
zout, peper en paprikapoeder door. Schep de guacamole op de bietjes. Rooster de
geschaafde amandelen in een droge pan en versier daar tot slot je salade mee.
Ook lekker als hoofdgerecht.
Maak dan wat meer en geef er fetakaas met olijven, tzaziki en ciabatta of Turks
brood bij. Voor de tzaziki: meng door elkaar kwark, olijfolie, peper, zout,
peterselie, veel knoflook en goed uitgelekte geraspte komkommer.